EKB Nederland Meerheide 100R 5521 DX Eersel 0497 87 00 13 info@ekbnederland.nl
Maak een afspraak met EKB

Amac

Amac

Compleet energiemanagement voor multisite met 50 stores

Bedrijfsnaam: Amac, de grootste Apple Premium Reseller met 50 winkels
Contactpersoon: Amac
Branche: Multisite

Vraagstelling vanuit Amac

Wat kan EKB Nederland als adviseur op het gebied van energiemanagement voor alle 50 stores van Amac betekenen? Amac was op zoek naar een specialist die financiële voordelen kan realiseren binnen het volledige energiebeleid van de stores.

Doelstelling van de samenwerking

Amac heeft voor haar energiebeleid gekozen voor een samenwerking met EKB Nederland om alle energie-optimalisatiemogelijkheden van de energie-case zo goed mogelijk te benutten.

 

Voor EKB Nederland betrof deze energiecasus een mooie uitdaging om een beter resultaat qua inkoop te boeken, maar evenzo belangrijk, méér toegevoegde waarde te bieden dan alleen strategische energie inkoop! Het doel van de samenwerking was om waarde toe te voegen in de gehele energieketen.

Wat hebben we allemaal gedaan?

De energie inkoopstrategie van Amac is nauwkeurig afgestemd en besproken en wordt door EKB Nederland volledig uitgevoerd.

 

Naast de inkoop levert EKB Nederland meer toegevoegde waarde aan Amac op het gebied van energie. Denk hierbij vooral aan factuurcontroles per kwartaal, aanpassingen in het netbeheer, advisering van het aanpassen van aansluitingen, mogelijkheden tot onderzoeken en terugvorderen van te veel betaalde energiebelasting en inzicht in verbruikersdata op winkelniveau door middel van een Energieregistratie en Bewaking Systeem (EBS) dat erkend is door het RVO.

Welke resultaten zijn geboekt?

Met een optimale inkoopstrategie heeft EKB Nederland een ruim financieel voordeel behaald

 

Ook de aanpassingen in het netwerk en netbeheer heeft inmiddels al een besparing op de energiekosten opgeleverd.

 

Ook het inzicht in verbruiken op store-niveau levert toegevoegde waarde waarnaar Amac op zoek is. Het stelt Amac in staat om het energieverbruik tussen de verschillende winkels te benchmarken en kansen te signaleren om het verbruik op winkelniveau structureel te verlagen!