EKB Nederland Meerheide 100R 5521 DX Eersel 0497 87 00 13 info@ekbnederland.nl
Maak een afspraak met EKB

Leeuwerik Plaat B.V.

Leeuwerik Plaat B.V.

Grote kostenreductie door een nieuw energiecontract met terugleveringsovereenkomst

Bedrijfsnaam: Leeuwerik Plaat B.V. Eindhoven
Contactpersoon: John de Laat, Operationeel directeur bij Leeuwerik Plaat B.V.
Branche: Importeur en groothandel in constructief en decoratief plaatmateriaal

Vraagstelling vanuit Leeuwerik Plaat B.V.

Onlangs heeft Leeuwerik Plaat B.V. voor haar hoofdvestiging in Eindhoven een energiezuinig nieuw pand gerealiseerd. Uiteraard voorzien van alle moderne technieken, waaronder zonnepanelen.

 

Leeuwerik was op zoek naar een partner om een tenderproces te verzorgen voor het opnieuw inkopen van het aflopende energiecontract. Hierbij moest nadrukkelijk rekening worden gehouden met de eigen opwek van energie.

 

Tevens was de vraag of EKB Nederland de huidige netwerkkosten kon analyseren en optimaliseren.

Doelstelling van de samenwerking

Het doel van de samenwerking vanuit Leeuwerik Plaat B.V. was om een lange termijnrelatie aan te gaan met een energiespecialist, waarbij een meer dan marktconform energiecontract zou worden afgesloten en de energiecase door een onafhankelijk bedrijf doorlopend gemonitord wordt.

Wat hebben we allemaal gedaan?

Belangrijk onderdeel tijdens de onderhandeling met de verschillende aanbieders was het terugleveringscontract. Bij de gunnende partij hebben we weten te bereiken dat er 100% gesaldeerd mag worden gedurende de contractperiode. Dit heeft geresulteerd in een forse kostenreductie voor Leeuwerik Plaat B.V.

 

Tijdens het komende monitoringsgesprek zal besproken worden om een meting te verrichten inzake blindverbruik en zal de inkoopstrategie voor de komende jaren worden vastgesteld. Tevens dient het gascontract nog te worden ingekocht. De bijstelling van de netwerkkosten is reeds doorgevoerd.

 

Welke resultaten zijn geboekt?

EKB Nederland heeft een kostenbesparing gerealiseerd van 22,74%

 

In samenwerking met EKB Nederland is er een nieuw energiecontract afgesloten met de klant voor een contractperiode van 2 jaar. Hiermee hebben we een kostenreductie weten te behalen van 22,74% t.o.v. de oorspronkelijke energiekosten. De reductie van de energiekosten bestond uit de volgende besparingen:

 

  • € 21.000,- per leveringsjaar op de leveringskosten
  • € 4.000,- per leveringsjaar op de netwerkkosten
  • € 1.000,- per leveringsjaar op de vastrechtkosten
  • € 1.000,- per leveringsjaar op de kosten van meetdiensten