EKB Nederland Meerheide 100R 5521 DX Eersel 0497 87 00 13 info@ekbnederland.nl
Maak een afspraak met EKB

TopParken

TopParken

Zorgeloos door het uitbesteden van het beheer van de energieportefeuille

Bedrijfsnaam: TopParken
Contactpersoon: Directie TopParken
Branche: Recreatieparken in het luxere segment

Vraagstelling vanuit TopParken

Wat kan EKB Nederland qua energiemanagement voor TopParken toevoegen? Hiermee doelend op advisering en bewustwording van de energietransitie, inzicht in beursontwikkelingen, de inkoop van levering van energie, het verwerken van mutaties, wijzigingen, contractovernames en meterstanden?

Doelstelling van de samenwerking

Voor een recreatiepark in het hogere segment, waarbij verhuur en verkoop van (vakantie)woningen aan de orde van de dag zijn, is een goed energiemanagement een continue proces.
Omdat EKB Nederland veel ervaring heeft met de ‘problematiek’ waar deze recreatiewereld mee te maken heeft, is gezocht naar een bureau dat TopParken volledig zou kunnen ontzorgen.

Wat hebben we allemaal gedaan?

Top Parken heeft een mooi volume als het aankomt op de inkoop van levering, echter doordat EKB Nederland vergelijkbare organisaties als Top Parken in beheer heeft, is gezocht naar een samensmelting met andere recreatieparken.
Vervolgens is een groter geheel aanbesteed en ingekocht voor een langdurige periode, waarbij bewust is gekeken naar risicospreiding middels een clickpropositie. Op zich ook niet vreemd, want sinds 2009 is een dalende trend zichtbaar op de energiebeurs.

Omdat ontzorging hoog in het vaandel staat vanuit Top Parken is de samenwerking met EKB Nederland een on-going proces, waarbij maandelijks alle facturen gecontroleerd worden op onjuistheden en hersteld worden waar nodig. Tevens vinden er bij grote regelmaat mutaties of contractovernames plaats die volledig door EKB Nederland verzorgd en bewaakt worden.

Welke resultaten zijn geboekt?

Sinds 2009 is een dalende trend zichtbaar op de energiebeurs, dus besparen middels gebruik maken van de markt is natuurlijk eenvoudig, echter het kiezen van de juiste momenten van inkoop, doordat de beurs realtime gevolgd wordt is een ingewikkeldere kwestie.
Maar door deze ‘kennis’ is een uitstekende deal gevormd omtrent de inkoop van energie en terugkijkend naar de vraagstelling voorafgaand aan de samenwerking is een snelle conclusie getrokken, dat deze samenwerking nog lang zal voortduren.