EKB Nederland Meerheide 100R 5521 DX Eersel 0497 87 00 13 info@ekbnederland.nl
Maak een afspraak met EKB

Meetdiensten

Wat zijn meetdiensten voor grootverbruikers precies?

Voor grootverbruikers van energie is het verplicht om meetdiensten af te nemen via een meetverantwoordelijke. Zij meten de daadwerkelijke energie-afname van uw bedrijf, beheren de data en distribueren deze naar onder andere uw energieleverancier. Op deze manier kan de energieleverancier het exact gemeten verbruik aan u factureren.

Wat veel grootverbruikers niet weten is dat erg fors kan worden bespaard op deze meetdiensten. Hoe heeft u de meetdiensten voor uw organisatie geregeld en betaalt u niet te veel? EKB Nederland bekijkt graag samen met u de mogelijkheden!

Besparen op meetdiensten en andere energiekosten?

Vraag een gratis besparingsadvies aan van onze specialisten:

  • Leveringskosten reduceren
  • Netwerkkosten beperken
  • Energiebelasting en heffingen verlagen
  • Gegarandeerde kostenbesparing

Deelname aan een meetdienstencollectief levert tot 50% kostenreductie op

De kosten voor energie meetdiensten ontkomt u helaas niet aan. Als grootverbruiker bent u namelijk verplicht meetdiensten af te nemen van een meetverantwoordelijke. Toch heeft u als organisatie wel degelijk invloed op de hoogte van deze kosten. U kunt namelijk zelf kiezen bij welk meetbedrijf u deze meetdiensten afneemt. En dat biedt kansen!

Sinds de liberalisering van de energiemarkt staat het bedrijven vrij om zelf hun energieleverancier én meetverantwoordelijke te kiezen. Veel grootverbruikers kiezen er bewust voor om te participeren in een meetdienstencollectief, want dan wint u aan functionaliteit en bespaart u fors op uw kosten voor meetdiensten!

In sommige gevallen levert het deelnamen aan een meetdienstencollectief grootverbruikers een kostenbesparing van 50% op. Ook voor uw organisatie is dit dus zeker het overwegen waard. EKB Nederland maakt gebruik van collectieve aanbesteding van meetdiensten en daarmee boeken we resultaten.

Wat onze klanten zeggen!
'Een gigantisch resultaat, volledige ontzorging en één aanspreekpunt.'

Leo Verstraelen | Financieel Directeur Van Enckevort Groothandel

Wat onze klanten zeggen!

Welke meetdiensten leveren u als grootverbruiker besparing op?

Om optimaal energiemanagement te verzorgen, is inzicht in uw energieverbruik een absolute must. Hoe meer inzicht en functionaliteit u heeft, des te groter is uw invloed op de uiteindelijke energiekosten.

Het is daarom belangrijk dat u aan functionaliteit wint bij de keuze voor uw (nieuwe) meetbedrijf. De volgende functionaliteiten zijn belangrijk bij het kiezen van uw meetbedrijf:

  • Realtime inzicht in uw exacte energieverbruik
  • Inzicht in uw piekbelasting en gecontracteerd vermogen
  • Signaleren van verbruik- en seizoentrends
  • Benchmark met branchegenoten
  • Natuurlijk meer dan marktconforme tarieven

Meetdiensten kunnen u een gunstiger energietarief opleveren

Wist u dat het aanleveren van meetdata bij een energieleverancier ook zorgt voor een scherpere tariefstelling voor uw energiecontract? Daarom is het bij de strategische inkoop van energie belangrijk om te beschikken over uw meetdata.

Het meetdiensten collectief van EKB Nederland levert u gegarandeerd besparing op

Meer functionaliteit voor minder geld, normaal gesproken een moeilijke combinatie. Niet als u participeert in een meetdienstencollectief van EKB Nederland!

Doordat we meetdiensten collectief aanbesteden zijn we in staat om scherpe tariefstelling uit de markt te krijgen met behoud en toevoeging van noodzakelijke functionaliteiten.