EKB Nederland Meerheide 100R 5521 DX Eersel 0497 87 00 13 info@ekbnederland.nl
Maak een afspraak met EKB

Energielabel-verplichting

Vanaf 1 januari 2023 dient ieder bedrijf te voldoen aan de wettelijke Energielabel C-verplichting, dit betekent een primair fossiel energiegebruik van maximaal 225 kWh per mper jaar.

De realiteit is dat veel organisaties momenteel beschikken over een energielabel D of zelfs lager. In die gevallen is het noodzakelijk om snel in actie te komen om gericht maatregelen te treffen die het energielabel van uw gebouw verhogen.

De juiste maatregelen treffen

Hoe weet u nu welke maatregelen de juiste zijn en u geen desinvesteringen doet? Terechte vraag wat ons betreft, omdat uit onderzoek blijkt dat veel bedrijven veel moeite hebben om de juiste prioriteiten te bepalen qua duurzaamheidsinvesteringen.

Geen geld in de spreekwoordelijke put

Om ervoor te zorgen dat u in de juiste duurzaamheidsmaatregelen investeert, heeft EKB op basis van jarenlange ervaringen een aanpak ontwikkeld die ondernemers en organisaties concreet in de praktijk ondersteunt om gericht de juiste maatregelen te treffen die nodig zijn om aan de actuele wet en regelgeving te voldoen. Sterker nog: vaak leidt onze aanpak tot verdere inzichten die er tevens voor zorgen dat de investeringen op zo’n kort mogelijke periode ook daadwerkelijk renderen.

Beproefde aanpak die aantoonbaar werkt

Rapportenschrijvers zijn er al voldoende naar ons idee. Uiteraard zullen we aan de rapportage-eisen van het RVO en daarmee aan de energiewet moeten voldoen. Echter zijn we er vooral fan van om uit die (vaak) meer dan 100-pagina tellende rapportage, een (concrete en overzichtelijke) actielijst te destilleren voor uw organisatie. Dit doen we volgens de EKB-prioriteitenmatrix, zodat de impact van de investering en energiereductie direct duidelijk is en de prioriteiten hapklaar in een actielijst worden opgenomen. Helder, transparant en ontzorgend!

Uw energielabel treft u hier

U kunt uw eigen energielabel checken via deze website. Via de beslisboom van de overheid kunt u exact zien in hoeverre de labelplicht voor uw organisatie van toepassing is.

Wanneer dient u in actie te komen?

  • Als het energielabel van uw pand label D of lager scoort
  • Of wanneer uw energielabel binnen 2 jaar afloopt (vanwege de steeds strengere eisen en normen)
  • Bij aan- of verkoop van een bedrijfspand
  • Bij verhuur van uw bedrijfspand
  • Als u volgens de RVO beslisboom aan deze wetgeving moet voldoen

Wacht niet langer en maak nu een afspraak met een van onze energie-adviseurs!

Maak een afspraak

In een persoonlijk gesprek samen de energietransitie voor uw bedrijf plannen? Maak een afspraak met één van onze energie adviseurs!