EKB Nederland Meerheide 100R 5521 DX Eersel 0497 87 00 13 info@ekbnederland.nl
Maak een afspraak met EKB

Energietransitie

energietransitie

Wat betekent de energietransitie voor uw organisatie?

De transitie van ‘fossiel naar duurzaam’ en daarmee gepaard gaande overheidsmaatregelen en financiële druk in de markt zorgt voor veel vraagtekens bij bedrijven. Veel organisaties stoeien met de volgende vraagstukken:

 • Aan welke energietransitie eisen moet onze organisatie voldoen?
 • Hoe ziet het energielandschap er in de toekomst uit, en welke invloed heeft dat op onze bedrijfsvoering?

De energietransitie eist aandacht en (tijds)investering, maar levert op termijn vaak ook geld op en draagt in ieder geval bij aan leveringscontinuïteit en onafhankelijkheid van energieverbruik. En of uw bedrijf nu investeert in verbruik reductie, opslag of eigen opwekking: ondernemers die bewust bezig zijn met de energietransitie, zijn ondernemers die daar in de toekomst de vruchten van plukken!

Ook kostenvriendelijk uw bedrijf verduurzamen?

Vraag ons gratis energietransitie model aan:

 • Reductie CO²-uitstoot
 • Leveringscontinuïteit
 • Minder afhankelijkheid
 • Kostenbesparing lange termijn

Wees klaar voor de toekomst, start nu met energietransitie!

Als u streeft naar een toekomstgericht bedrijf ontkomt u niet aan de energietransitie. Onderneemt u nu al stappen binnen de energietransitie? Dan stelt de continuïteit van energielevering in de toekomst veilig en houdt u energie betaalbaar voor uw bedrijf!

Er zijn veel redenen om direct te starten met de energietransitie van uw bedrijf:

 • De continuïteit van energielevering waarborgen en daarmee onafhankelijker worden
 • De betaalbaarheid van uw energie op middellange en lange termijn garanderen
 • Actief inspelen op maatregelen vanuit de overheid, zoals belastingverzwaring op levering
 • Gebruik maken van subsidiemogelijkheden voor verduurzaming van uw organisatie, nu het stimuleringsplafond in zicht komt
 • De toekomstige toename in onbalanskosten en flexibiliteitskosten beperken
 • De energiebeurs heeft de afgelopen jaren een dalende trend laten zien, waardoor u uw energie steeds goedkoper heeft kunnen inkopen. Maak gebruik van dit voordeel en gebruik het om te herinvesteren in uw eigen energietransitie. Op die manier kunt u kostenvriendelijk aan uw eigen energie-onafhankelijkheid werken!

Kortom: het is verstandig om binnen uw organisatie bewust bezig te zijn met de energietransitie. EKB Nederland voorziet u hierbij graag van informatie en advies op maat!

Wat onze klanten zeggen!
'EKB Nederland voegt veel waarde toe aan IGO-POST en begeleid ons bij de energietransitie!'

Frans-Jozef Maas | CEO IGO-POST

Wat onze klanten zeggen!

Uw energieleverancier is niet de juiste partner voor energietransitie

Veel energieleveranciers zetten alle ‘marketingzeilen’ bij om aan de wereld kenbaar te maken hoe energiebewust ze zijn. Voorbeelden daarvan ziet u dagelijks via reclame-uitingen voorbij komen.

Gaan energieleveranciers daadwerkelijk helpen om uw energieverbruik fors te reduceren en te verduurzamen? De praktijk wijst uit dat dit niet het geval is! Logisch ook, want de leveranciers verdienen vooral uit de verkoop van kWh’s en m³ gas. Hoe meer energie u verbruikt, hoe beter hun resultaten!

EKB Nederland voorziet u van onafhankelijk advies over energietransitie

Een energietransitie voor uw organisatie is niet van vandaag op morgen geregeld, het is echter wél van belang om er vanaf vandaag bewust mee om te gaan en stappen voorwaarts te zetten. Onze onafhankelijke energieadviseurs weten precies welke stappen dat zijn!

EKB Nederland heeft een innovatief energietransitie model ontwikkeld om grootverbruikers en multisites te begeleiden bij hun energietransitie. Uiteraard maken we graag een afspraak om uw specifieke situatie te bespreken en het transitieproces op maat te maken voor uw organisatie!