EKB Nederland Meerheide 100R 5521 DX Eersel 0497 87 00 13 info@ekbnederland.nl
Maak een afspraak met EKB

Teruglevering energie

Haalt uw bedrijf het maximale uit teruglevering van energie?

Tegenwoordig wekken steeds meer organisaties zelf energie op. Daarbij komt het regelmatig voor dat uw installatie meer energie opwekt dan u op dat moment verbruikt. In dat geval wordt de opgewekte energie teruggeleverd aan het energienet. Maar haalt uw bedrijf wel het maximale rendement uit de teruglevering van energie?

Ook profiteren van teruglevering energie?

Vraag ons gratis energietransitie model aan:

 • Reductie CO²-uitstoot
 • Leveringscontinuïteit
 • Minder afhankelijkheid
 • Kostenbesparing lange termijn

Voor kleinverbruikers wordt de energie die verbruikt en teruggeleverd wordt onbeperkt gesaldeerd. Voor grootverbruikers ligt die situatie compleet anders: indien er bij een grootverbruiker sprake is van teruglevering, dient u daarover concrete afspraken te maken met uw energieleverancier. Deze materie is vrij nieuw en de kennis in de markt is daarom beperkt. Leveranciers weten dat en maken hier dankbaar gebruik van.

Dit betekent dat de kans groot is dat uw rendement op teruglevering veel lager ligt dan mogelijk. Hier laten veel organisaties winst liggen! Benieuwd of ook uw bedrijf meer rendement kan halen uit de teruglevering van energie? De experts van EKB Nederland analyseren graag samen met u de mogelijkheden!

Hoe kunt u rendement halen bij het terugleveren van stroom?

Of een energiemaatschappij nu stroom bij u levert of koopt, in beide gevallen hebben zij hetzelfde doel: zoveel mogelijk marge realiseren op de transactie.

Veel energieleveranciers werken met standaard tarieven voor het terugleveren van elektriciteit, die tarieven liggen doorgaans veel lager dan de tarieven waarvoor u energie moet inkopen. Het belang van een energiemaatschappij is om dat verschil zo groot mogelijk te houden, dat van u om het verschil te minimaliseren of te elimineren. Onderhandelen over deze tarieven loont!

Vanwege de beperkte kennis over deze ingewikkelde materie adviseren wij om niet alleen een specialist in te schakelen bij de inkoop van uw energie, maar ook bij het terugleveren en verkoop van energie.

Wat onze klanten zeggen!
'EKB Nederland voegt veel waarde toe aan IGO-POST en begeleid ons bij de energietransitie!'

Frans-Jozef Maas | CEO IGO-POST

Wat onze klanten zeggen!

Waar moet u op letten bij het afsluiten van teruglevercontracten?

Net als bij de inkoop van energie, is ook bij de verkoop van energie het optimale resultaat een combinatie van een goede prijs en vooral ook goede contractvoorwaarden die passen bij uw wensen en eisen. Sterker nog: hierbij dient de gehele situatie, dus zowel de inkoop, verkoop als alle bijpassende contractvoorwaarden op elkaar zijn afgestemd.

EKB Nederland adviseert u bij het opstellen van een geschikt Programma van Eisen. Hierbij besteden we aandacht aan de volgende zaken, vanzelfsprekend passend bij uw specifieke situatie:

 • Volumeprognose van uw inkoop, verbruik en verkoop van energie
 • Uw volumebandbreedte, zowel op levering als teruglevering van energie
 • Omschrijving van uw installatie, infrastructuur en type meters
 • Tarieven voor inkoop en levering van stroom
 • Tarieven voor teruglevering van stroom
 • Piek en dal tarieven voor levering en teruglevering
 • Extra aandacht voor mutatieflexibiliteit wanneer uw organisatie meerdere vestigingen heeft

EKB Nederland voorziet u van optimale contractvoorwaarden

Als u het maximale rendement uit uw energiecasus wilt halen, waaronder ook de teruglevering van energie, is het inschakelen van experts de beste optie. EKB Nederland heeft als core-business om ingewikkelde vraagstukken over energiemanagement en terugleveren van energie op te lossen en uit te voeren.

Wij ontzorgen u volledig bij het bedingen van goede tarieven en het creëren van uitstekende contractvoorwaarden. Dat is pure winst voor uw organisatie!