EKB Nederland Meerheide 100R 5521 DX Eersel 0497 87 00 13 info@ekbnederland.nl
Maak een afspraak met EKB

Verhuizing

Mijn bedrijf gaat verhuizen, welke energiezaken moet ik regelen?

Een nieuwe bedrijfslocatie betekent een nieuwe aansluiting voor uw elektriciteit en gas. Voor de continuïteit van uw bedrijfsprocessen is het enorm belangrijk om tijdig stil te staan bij uw energiezaken als u gaat verhuizen.

  • Is de aansluiting al in het nieuwe pand gevestigd?
  • Is de nieuwe aansluitwaarde wel correct voor mijn energievraag? Of moet ik een nieuwe aansluiting laten realiseren of de bestaande aansluiting laten aanpassen?
  • Ik ga mijn oude bedrijfslocatie te huur aanbieden, maar ik heb nog geen huurder, wat te doen met mijn aansluiting?

Stuk voor stuk vragen die voorbij komen als het gaat om energielevering bij de verhuizing van uw bedrijf!

Wat onze klanten zeggen!
'We zijn blij met de operationele ondersteuning en professionele communicatie. EKB Nederland heeft de energiezaken echt uit onze handen genomen! '

Bram Sauer | Manager Operations ACES Direct

Wat onze klanten zeggen!

Komt uw energiecontract bij een verhuizing te vervallen?

Vaak wordt er gedacht dat bij een verhuizing het huidige energiecontract komt te vervallen. Dit is echter een misverstand! Een energiecontract wordt op naam van een bedrijf afgesloten en is daarbij niet locatie- of adresgebonden. Dat betekent dat het contract gecontinueerd zal worden en dat u uw huidige overeenkomst komt meenemen naar de nieuwe bedrijfslocatie.

Voorkom opzegboetes bij een bedrijfsverhuizing

Indien u uw energiecontract niet mee verhuisd naar de nieuwe locatie, dan betekent dat niet dat uw overeenkomst automatisch komt te vervallen. Let daarom op dat u geen contractbreuk, met een opzegvergoeding vanuit uw energieleverancier als gevolg, pleegt.

Indien het niet wenselijk is om uw energiecontract mee te verhuizen, dan dient u uw contract over te dragen aan de nieuwe bewoner van uw pand. In dat geval is er sprake van een contractovername (geen contractbreuk) en zal er geen opzegvergoeding volgen vanuit de energiemaatschappij.

Het is wél van belang om dit vooraf goed met de nieuwe eigenaar én uw energiemaatschappij te bespreken en te organiseren om achteraf eventuele verrassingen te voorkomen!

Heeft u contractuele afspraken over uw volumebandbreedte?

Een ander aandachtspunt is eventuele volumebandbreedte dat is opgenomen in uw leveringsovereenkomst voor elektra of gas. Volumebandbreedte houdt in dat u een bepaalde afnameverplichting hebt (met een boven- en ondergrens) bij uw energieleverancier en u boetes kunt ontvangen als u zich niet aan die afnameverplichting houdt. Deze verplichten komen vaak voor bij grootverbruikers.

Een bedrijfsverhuizing heeft consequenties op uw volumebandbreedte, zowel als u meer of minder energie gaat verbruiken. Vooral als u uw pand gaat verhuren of bij leegstand, is het raadzaam om hier alert op te zijn.

Geef vroegtijdig uw verhuizing door aan uw energieleverancier!

Het is in ieder geval belangrijk om een verhuizing op tijd door te geven aan uw energiemaatschappij of netbeheerder. Makkelijker nog: geef het door aan EKB Nederland en wij verzorgen het gehele proces voor u. Niet alleen de verhuizing, maar ook alle overige zaken van uw energiemanagement.

Indien u namelijk niet op tijd bent met het doorgeven van de verhuizing, is de kans op dubbele of extra kosten erg groot. Op uw ‘oude adres’ zal de facturatie van uw energiemaatschappij en netbeheerder maandelijks gewoon doorlopen ondanks dat er weinig tot geen energievraag is.

Daarnaast is het mogelijk dat de netbeheerder op de nieuwe bedrijfslocatie, omdat er geen energieleverancier bekend is voor de levering, de aansluiting heeft verwijderd, gesloopt of tijdelijk buiten gebruik heeft gesteld. Om deze aansluiting te activeren of heractiveren zal de netbeheerder kosten in rekening brengen. Naast deze onnodige kosten duurt het meestal enkele werkdagen voordat de aansluiting opnieuw geactiveerd. Voorkom deze onnodige vertraging in uw bedrijfsproces, met alle gevolgen van dien, door de verhuizing tijdig door te geven.

Controleer de aansluitwaarde op uw nieuwe locatie

Op het moment dat u gaat verhuizen, dan is het van belang om tijdig te controleren wat voor type aansluiting voor elektra en gas er in uw nieuwe pand zit. Indien deze niet toereikend is voor uw bedrijfsprocessen en u de aansluitingen moet laten verzwaren, dan dient u dit tijdig aan te vragen bij de netbeheerder. Het proces van aanvraag tot installatie en in gebruikname kost vaak veel tijd, dus anticipeer tijdig op uw verhuizing!

EKB Nederland ontzorgt u van energiezaken bij uw verhuizing

Een bedrijfsverhuizing neemt veel regelwerk met zich mee. Omdat energiezaken meestal niet de hoogste prioriteit hebben, worden deze zaken meestal niet optimaal georganiseerd. Met alle mogelijke gevolgen van dien.

EKB Nederland kan u volledig ontzorgen bij de verhuizing van uw energiecontract en organiseert het volledige energiemanagement op uw nieuwe locatie. Maak direct een afspraak met een van onze adviseurs!