EKB Nederland Meerheide 100R 5521 DX Eersel 0497 87 00 13 info@ekbnederland.nl
Maak een afspraak met EKB

Aanvraag SDE+ subsidie meer dan dubbel overschreden!

Organisaties die duurzame energie willen opwekken komen in aanmerking voor energiesubsidie in de vorm van SDE+ subsidie. Deze energiesubsidie voor bedrijven is een stimuleringsregeling om duurzame energie op te wekken waarbij de overheid een financiële bijdrage levert in het realiseren van uw duurzaamheidsambitie, echter…

De SDE+ najaarsronde was open van 27 september tot en met 27 oktober 2016. Er zijn in totaal 4.726 aanvragen ingediend met een totaal aangevraagd budget van € 11,5 miljard. Voor deze najaarsronde is € 5 miljard beschikbaar, het budget is dus meer dan dubbel overschreven.

De trend van de voorjaarsronde (22 maart – 28 april) wordt hiermee voortgezet. Bij een beschikbaar budget van 4 miljard werden voor € 8,2 miljard aanvragen gedaan. Met 4.431 aanvragen voor Zon-PV was deze categorie wederom het populairst. In fase 2 werd volgens verwachting het budget ruimschoots overschreven. De aanvragen worden nu beoordeeld. Dit kan leiden tot een (gedeeltelijke) honorering, een afwijzing of een intrekking. De volledige tabellen over de stand van zaken treft u hier.

Bovenstaande geeft maar weer eens aan dat het kiezen voor een goede strategie om SDE+ subsidie aan te vragen een absolute must is. Zonder uitgekiende strategie SDE+ subsidie aanvragen of gaan voor maximaal resultaat is op voorhand gedoemd om te mislukken. Dus wilt u de overheid een financiële bijdrage laten leveren aan uw duurzaamheidsambitie, lees dan op onze pagina energiesubsidies hoe u uw kansen daarop vergroot.

terug naar het artikel-overzicht
Maak een afspraak

In een persoonlijk gesprek samen het energiemanagement voor uw bedrijf plannen? Maak een afspraak met één van onze energie experts!