EKB Nederland Meerheide 100R 5521 DX Eersel 0497 87 00 13 info@ekbnederland.nl
Maak een afspraak met EKB

“Bel ons nú voor de allerlaagste energietarieven!”

Nog steeds zijn er veel inkopers van bedrijven, die getriggerd worden door deze header. Inkopers die gaan voor de laagste energietarieven, inkopers die alléén energietarieven willen vergelijken.

Voor deze inkopers heeft EKB Nederland maar één advies:
Trap niet in de valkuil van alleen het vergelijken van energietarieven!

Het strategisch inkopen van energie is van veel meer factoren afhankelijk, dan alleen tarieven. Voor het maximale resultaat is een bredere aanpak noodzakelijk, lees hier meer over op de volgende pagina.
Energie is een beurs product en dus onderhevig aan vele marktinvloeden. Dit betekent dat het moment van inkopen ontzettend belangrijk is. Op het moment dat je de beurs niet nauwlettend volgt, kan het ultieme inkoopmoment alléén nog maar een toevalstreffer zijn!
We zien helaas dan ook regelmatig dat de Outlookagenda van een inkoper het inkoopmoment bepaalt.

Is het niet belangrijker om te kijken naar de TCE (Total Cost of Energy) van uw bedrijf? Naast tarieven zijn er veel meer bijkomende kosten of beïnvloedbare kosten, die van invloed zijn op de totale energie-kostenpost.

Hierbij kunt u denken aan: administratie- en vastrechtkosten of de looptijd van de overeenkomst. Wenst u groene of grijze energie en vindt u het belangrijk om dan te kiezen voor Solar of juist Hollandse wind? De betalingstermijn is daarnaast ook bepalend voor een eindtarief en vergeet de regiotoeslag voor gas niet. Heeft u de lumpsum en exit & connection kosten inzichtelijk? Voorziet u de aankomende jaren uitbreiding, dan is het niet onverstandig om na te denken over de mutatie- en volumebandbreedte.
Of bent u van plan om binnen 2 à 3 jaar te investeren in zonnepanelen, want dat heeft namelijk een dusdanig effect op het nu af te sluiten contract met uw energiemaatschappij.

Heeft u naast bovengenoemde ook de piekbelasting van het netwerk of zelfs de kwaliteit van het netwerk (Power Quality) en de meetdienstenfaciliteit bij u binnen het bedrijf onder controle?
Wat weet u tenslotte van het clusteren van aansluitingen om uiteindelijk minder Energiebelasting te hoeven te betalen of terug te kunnen (laten) vorderen?

Energiemanagement, waarvan strategisch inkopen een onderdeel is, is bepalend voor de gehele TCE (Total Cost of Energy). Om tot een zo aantrekkelijk mogelijke TCE te komen is het schrijven van een passend Programma van Eisen voor een aanbesteding voor de inkoop noodzakelijk. Het zal u niet verbazen, dat dit de corebusiness van EKB Nederland is.

Neem contact op voor een afspraak!

terug naar het artikel-overzicht