EKB Nederland Meerheide 100R 5521 DX Eersel 0497 87 00 13 info@ekbnederland.nl
Maak een afspraak met EKB

En terecht dat ze u als ondernemer aanpakken!

Mark Rutte, Eric Wiebes en al die andere heren en dames in Den Haag, boeven zijn het… Ieder jaar maar weer een forse Belastingverhoging doorvoeren op diverse fronten, is het inmiddels niet genoeg geweest? We betalen al zoveel en nog weten ze ons jaarlijks te vinden. Met als klap op de spreekwoordelijke vuurpijl weer forse verhogingen op de energiebelastingen tot wel 79%.

U doet namelijk niks…
Maar waarom is dat eigenlijk, die jaarlijks forse verhoging op energiebelasting en opslag duurzame energie (ODE)? Nou, niet in de laatste plaats omdat de energietransitie fors achter blijft, want u als ondernemer houdt zich hier helemaal niet mee bezig! Heeft hier helemaal geen zin in! Geen tijd voor! En geen interesse in! Omdat u andere prioriteiten heeft….
Dus om de noodzaak en het urgentiebesef van de energietransitie tussen de oren van de ondernemer te krijgen, wordt diezelfde ondernemer in de portemonnee geraakt.

Slecht nieuws voor u als ondernemer!

Het slechte nieuws is: u ontkomt er niet aan! Sterker nog: vanaf 1 januari dit jaar bent u verplicht om inzicht te hebben in uw energiehuishouding middels een energie bewaking systeem (EBS) of energie monitoring systeem (EMS).
En vanaf 1 januari 2019 worden de duimschroeven wat verder aangedraaid in de vorm van omgekeerde bewijslast. Deze wetswijziging dwingt u tot actie, u moet namelijk zélf gaan rapporteren wat u doet aan energiereductie! Onlangs publiceerde NOS daarover het volgende artikel: https://lnkd.in/g9wBZsT

Maar er is ook goed nieuws!

Gelukkig komt het urgentiebesef om duurzamer met energie om te gaan steeds meer de markt in. Er zijn ondernemersgroepen die gezamenlijk initiatief nemen om hier concreet mee aan de slag te gaan, bijvoorbeeld De Groene Ambitietank in Midden Limburg. En terecht! Want energiereductie levert niet alleen een betere wereld en uiteindelijk ook geld op, het is ook goed voor het imago van succesvolle bedrijven! Zeker als u nieuwe generatie medewerkers aan uw bedrijf wilt binden, dan is het verstandig om als een speer met duurzaamheid aan de slag te gaan. Want anders kunt u die nieuwe generatie wel op uw buik schrijven, zij vinden duurzaamheid intrinsiek nog veel belangrijker dan Minister Wiebes zelf!

Spanning op CO² prijzen

De urgentie is eveneens terug te zien op de energiebeursen. CO² prijzen zijn de afgelopen periode enorm gestegen en nemen daardoor de energieprijzen in de slip-stream mee. Dit heeft ook consequenties voor bedrijven die groene stroom wensen in te kopen. Tarieven voor alle varianten van vergroening zijn eveneens fors gestegen.

Strategische afwegingen die relevant zijn

Het feit dat vergroening en CO² flink is gestegen, dwingt ondernemers tot strategische afwegingen. Als u een fors jaarverbruik hebt, dan loopt duurzaam opgewekte energie erg in de papieren. Met dit budget kunt u wellicht nóg duurzamere keuzes maken, namelijk de financiële middelen investeren in energiereductie en/of eigen opwek. Meer impact per geïnvesteerde euro, al zou het mooiste zijn om het allemaal te doen natuurlijk!

EKB Nederland begeleidt ondernemers om zo effectief en efficiënt mogelijk met de energietransitie aan de slag te gaan, uiteraard met (ondernemers)oog voor de economische afwegingen van iedere organisatie. Lees hierover meer in onze white-paper!

Ook kostenvriendelijk uw bedrijf verduurzamen?

Vraag ons gratis energietransitie model aan:

  • Reductie CO²-uitstoot
  • Leveringscontinuïteit
  • Minder afhankelijkheid
  • Kostenbesparing lange termijn

Practice what you preach EKB Nederland
Daadwerkelijk iets bijdragen aan een betere wereld vinden we bij EKB Nederland belangrijk, precies daarvoor is het EKB Smart Forest Project in Bolivia bedoeld. Met dit project waarborgen wij dat iedere geïnvesteerde euro van onze opdrachtgevers daadwerkelijk optimaal wordt besteed in een duurzaam project!

Dat het ons intrinsiek te doen is om het creëren van een betere wereld staat vast! Om deze motivatie expliciet te maken, kiest EKB Nederland ervoor om standaard 10% over te compenseren van de totale CO² compensatie die opdrachtgevers via het EKB Nederland Smart Forest Project in Bolivia organiseren. Samen voor duurzaam, gewoon omdat het moet!

Interesse in overige white papers?

Naast de white paper over Energietransitie heeft EKB Nederland ook white papers geschreven over onderstaande onderwerpen, deze white papers zijn te downloaden via de link naar onze website:

Energiemanagement
Energiebelasting
Energiekosten verlagen

terug naar het artikel-overzicht