EKB Nederland Meerheide 100R 5521 DX Eersel 0497 87 00 13 info@ekbnederland.nl
Maak een afspraak met EKB

Energie is hotter dan ooit bleek op de Energiebeurs in Den Bosch

Een flinke afvaardiging van EKB Nederland heeft de energiebeurs in Den Bosch bezocht, op zoek naar de laatste ontwikkelingen en de relevantie er van voor onze opdrachtgevers. Dit doen we ieder jaar voor u en van de highlights maken we u graag deelgenoot. Energie is hotter dan ooit, dat viel in ieder geval direct op. Veel standhouders en meer bezoekers dan ooit, tenminste afgaande op het feit dat bermparkeren noodzakelijk was.

Opslag van energie

Afgelopen jaren werd er weliswaar over gesproken, maar dit jaar was hetvoor het eerst dominant zichtbaar: de producten, ideeën en ontwikkelingen over de opslag van energie. Nu allemaal nog nieuw en onvolwassen, maar over een paar jaar niet meer weg te denken als onderdeel van een energiecasus. Vooral voor bedrijven met de ambitie om eigen assets te creëren (of al hebben) en minder afhankelijk te worden van leverancier en netbeheerder biedt de opslag van energie veel mogelijkheden. EKB Nederland volgt deze ontwikkelingen op de voet, dus stel er gerust vragen over aan een van onze Consultants.

Seminar overheid: meer controle en handhaving

Ook de overheid was vertegenwoordigd op de energiebeurs. Het seminar is door ons bijgewoond en had betrekking op 2 dominante zaken:

  1. Welke stimuleringsmaatregelen zijn er en hoe kunt u daar gebruik van maken?
  2. Welke verplichtingen heeft u als organisatie en hoe wordt daarop gehandhaafd?

Op onze website treft u meer informatie over de energiewetgeving, echter als een ding duidelijk werd is dat de overheid, onder druk van het realiseren van de afspraken uit het klimaatakkoord, meer en meer controles gaat uitvoeren om het nakomen van de verplichtingen.

Meetbedrijven maken meters

De markt van meetdiensten is geliberaliseerd en dat is merkbaar. Niet alleen door de aanwezigheid van dat soort bedrijven op de beursvloer (vroeger waren ze er nooit), de kosten- en tarievenstructuur die de afgelopen jaren naar normale proporties is bijgesteld, maar vooral ook naar de toegevoegde waarde die dat soort organisaties aan het ontwikkelen zijn.

Zo kunnen voortaan metingen worden verricht die, naast het blindverbruik dat al jaren werd gemeten, inzicht geven in de Power Quality van uw installatie, iets wat voorheen niet werd aangeboden. Door de liberalisering zijn de lakens geschud, mooi te zien dat zich dat vertaald naar ondernemerschap van sommige meetbedrijven en uiteindelijk naar toegevoegde waarde voor de markt.

Volledig bijgepraat worden van alle energieontwikkelingen?

Natuurlijk zijn er veel meer energieontwikkelingen gaande. Indien u volledig op de hoogte wilt zijn, dan komen we gerust langs voor een kop koffie. In een uurtje tijd bent u dan weer volledig op de hoogte!

Maak een afspraak

In een persoonlijk gesprek samen de laatste ontwikkelingen voor uw bedrijf doorspreken? Maak een afspraak met één van onze energie experts!

terug naar het artikel-overzicht