EKB Nederland Meerheide 100R 5521 DX Eersel 0497 87 00 13 info@ekbnederland.nl
Maak een afspraak met EKB

Heeft u uw energiecontract al opgezegd?

Bent u zich ervan bewust dat er energiemaatschappijen zijn die een opzegtermijn van 6 maanden hanteren? Grootzakelijke energiecontracten lopen doorgaans gelijk aan kalenderjaren en in dat geval heeft u tot 1 juli om uw (pro forma) opzegging bij de maatschappij kenbaar te maken.

Houd de opzegtermijn van uw grootzakelijke overeenkomst in de gaten en zeg op tijd op!

Overweegt u met uw bedrijf een overstap naar een andere energieleverancier of wilt u straks in elk geval de keuzevrijheid hebben? Zeg dan in ieder geval tijdig uw energiecontract op! De meeste ondernemers sluiten een energiecontract voor een bepaalde periode en zijn niet altijd op de hoogte van de opzegtermijn bij de betreffende energiemaatschappij.

De opzegtermijn per energiemaatschappij zoals, Essent, Nuon, Eneco, Scholt EC, Engie en Greenchoice verschilt namelijk enorm. Een opzegtermijn van 3 of zelfs 6 maanden bij grootverbruikaansluitingen is meer regel dan uitzondering. In dat laatste geval heeft u nog maar tot eind deze maand de tijd.

Te hoge verlengingstarieven

Wanneer u de opzegtermijn van uw zakelijke energiecontract heeft laten passeren, volgt er een automatische verlenging. Voor grootverbruikers is dit direct minimaal één jaar, wat ook wettelijk zo is toegestaan. Zo een dergelijke stilzwijgende verlenging is uiteraard niet de meest interessante aanbieding uit de markt. Ook heeft u dan nog nauwelijks invloed op de tarieven en voorwaarden. Ook heeft u beperkt invloed op het beursmoment, iets wat sterk bepalend is voor het tarief.

Om te voorkomen dat u straks “getrouwd” bent met uw energiemaatschappij, adviseren wij u om uw zakelijke energiecontracten in ieder geval tijdig op te (laten) zeggen met inachtneming van de overeengekomen opzegtermijn. Vanzelfsprekend kunt u hiermee anticiperen op de inkoop(strategie) voor uw energiecontract. Wacht u echter tot het laatste half jaar, dan beperkt u zich ook in de mogelijk geschikte beursmomenten van het jaar.

Hoe dan ook, EKB Nederland helpt u graag bij het maken van de juiste strategische keuzes.

Te laat?

Bent u onverhoopt toch te laat met het opzeggen van uw grootzakelijke energiecontract, neem dan contact op met EKB Nederland. We kunnen uw energieaansluiting(en) analyseren en daarmee alsnog het rendement op uw totale energiekosten optimaliseren.

terug naar het artikel-overzicht