EKB Nederland Meerheide 100R 5521 DX Eersel 0497 87 00 13 info@ekbnederland.nl
Maak een afspraak met EKB

Factuur energie in 2018 veel hoger dan normaal?

Factuur energie in 2018 veel hoger dan normaal?

Voor veel bedrijven is het in januari weer even schrikken, de eerste energiefactuur die veel hoger uitvalt dan normaal! Klopt die factuur van de energieleverancier wel? Zit er geen fout in de energiefactuur?

Of er een fout in uw eerste energiefactuur van 2018 zit, dat kunnen we natuurlijk niet beoordelen zonder deze eerst te hebben bekeken en geanalyseerd. Wat we echter wél kunnen aangeven, is dat de eerste factuur of facturen van het nieuwe jaar traditioneel hoger liggen, omdat de energiebelasting in de eerste dure staffels wordt doorlopen.

Die staffeling houdt in dat u over de eerste 10.000kWh en 50.000kWh in dure energiebelasting staffels terecht komt die door de energieleverancier (overigens in de meeste gevallen terecht) worden doorbelast. Nadat u de 50.000kWh-grens qua verbruik weer bent gepasseerd duikelt de energiebelasting en daarmee uw factuurbedrag behoorlijk naar beneden. Die verschillen zijn erg groot, bekijk hier de staffels van energiebelasting.

Bovenstaande geldt overigens niet alleen voor energiebelasting, maar ook voor Opslag Duurzame Energie (ODE). Al liggen deze belastingen wel stukken lager.

Hoe weet u nu dat uw factuur van energie helemaal correct is?

Op een factuur van de gemiddelde energieleverancier zou u haast kunnen afstuderen, want voor de meeste mensen is de informatie die erop staat geen alledaagse kost. Toch komt het regelmatig voor dat facturen niet correct zijn waardoor u onnodig teveel betaald. Daarom is factuurcontrole van uw energienota’s erg van belang. Daarbij kijkt u overigens niet alleen naar energiebelasting, maar bijvoorbeeld ook naar uw gecontracteerd vermogen en piekbelasting, dat is financieel laaghangend fruit als het om energiekosten besparen gaat!

Vrijblijvende factuurcontrole door een specialist

Energiemanagement is onze passie, daarom zijn we graag bereid om voor ieder bedrijf een factuurcontrole te houden om bovenstaande voor u te checken. Wilt u daar handig gebruik van maken, stuur dan een mail met uw gegevens naar servicedesk@ekbnederland.nl met als onderwerp ‘Factuurcontrole’ en wij nemen contact met u op!

Tips om uw totale energiemanagement goed regelen!

Naast factuurcontrole zijn er vele factoren die het succes van uw energiecase bepalen en het mogelijk maken om structureel energiekosten te besparen. Download dan hieronder onze uitgebreide white paper over Energiemanagement en zet daarmee de eerste stap naar besparingen op úw energiekosten!

Hoger energierendement?

Met deze whitepaper kun je:

  • Meer inzicht in energieverbruik
  • Optimale energiestrategie
  • Bespaar onnodige kosten
  • Volledige ontzorging

terug naar het artikel-overzicht