EKB Nederland Meerheide 100R 5521 DX Eersel 0497 87 00 13 info@ekbnederland.nl
Maak een afspraak met EKB

Informatieplicht energiebesparing

Overal hoor, zie en lees je het: Nederland moet veel duurzamer worden! De overheid probeert dit al jaren te bewerkstelligen. Er zijn bedrijven die er fanatiek mee aan de slag zijn gegaan, anderen laten het langs zich heen gaan en steken hun kop in het zand.

Dus gooit de overheid het nu over een andere boeg, het is niet vrijblijvend meer! Door een wijziging binnen de Wet Milieubeheer worden zo’n 125.000 bedrijven verplicht om de energiebesparende maatregelen die ze getroffen hebben of nog dienen te treffen te rapporteren aan het RVO (rijksdienst voor ondernemers), zie hier

Geldt dit ook voor mij?
Deze verplichting is er voor bedrijven die 50.000 kWh elektriciteit en/of 25.000 m3 gas per jaar verbruiken.

Wat houdt het in?
Voor 1 juli 2019 dien je aan het RVO gerapporteerd te hebben welke erkende maatregelen je reeds getroffen hebt, waarom je bepaalde maatregelen niet uitgevoerd hebt en welke maatregelen nog gepland staan.

Pfff, gedoe…. Maar het biedt ook kansen!
Dit rapporteren zal inderdaad gedoe zijn en kostbare tijd vergen, maar het is eigenlijk helemaal niet zo gek om je er goed in te verdiepen. Door een gedegen analyse uit te laten voeren kun je de voor jouw bedrijf erkende en relevante maatregelen inzichtelijk krijgen. Wanneer je deze vervolgens uitvoert maak je niet alleen de overheid blij maar vooral ook jezelf. Door de maatregelen uit te voeren bespaar je uiteraard de kosten voor de levering van de energie maar ook de kosten voor de (elk jaar explosief stijgende) energiebelasting en de opslag duurzame energie.

Maar hoe dan?
Heb je hier nu echt geen zin in, geen tijd voor of gewoon geen kaas van gegeten dan kun je uiteraard EKB Nederland inschakelen. Aan de hand van ons energietransitiemodel voeren wij een analyse van de huidige en de gewenste situatie uit. Samen met jou komen wij tot een gedegen advies wat niet alleen voldoet aan de wetgeving maar waar je zelf ook achter staat. Daarna kan EKB Nederland, indien gewenst, ook de praktische uitvoering van de duurzame oplossingen op zich nemen.

Ik vertik het!
Mocht je ondanks alles toch besluiten niks te ondernemen dan zullen hier sancties aan verbonden zijn. De hoogte van deze boetes bepalen gemeentes zelf.
Buiten die boetes blijf je ook teveel betalen aan energiebelasting, ODE en de levering van energie.

Dus kom op! Schouders eronder en aan de slag met die energietransitie!

Ben je benieuwd naar de aanpak van EKB Nederland of wil je meer weten neem dan gerust contact op.

terug naar het artikel-overzicht