EKB Nederland Meerheide 100R 5521 DX Eersel 0497 87 00 13 info@ekbnederland.nl
Maak een afspraak met EKB

Joulz, nieuwe naam voor Stedin Meetbedrijf en Infradiensten

Van Stedin naar Joulz

Per 1 februari 2017 krijgen Stedin Meetbedrijf en Stedin Infradiensten een andere naam. De naam Joulz is niet nieuw, maar komt van het Infrabedrijf Joulz. Zij gingen per juni 2014 samen met Stedin. De naam Joulz is afgeleid van Joule, de eenheid van energie.

Joulz is dus al een gevestigde naam in de energiewereld en heeft jarenlange ervaring op het gebied van complexe midden- en hoogspanning. Door de krachten te bundelen, kunnen ze de klanten nog beter van dienst zijn in de steeds complexer wordende energiewereld.

Het veranderen van bedrijfsnaam is operationeel een behoorlijk intensief traject. Terwijl overeenkomsten, dienstverlening en service gewoon doorgaan. Kortom de kwaliteit die u gewend bent te ontvangen blijft onveranderd van kracht!

Weinig verandering voor de klant

De naam Joulz zal dus vanaf 1 februari gebruikt worden in alle communicatie uitingen. Op de website, in offertes, brieven en facturen. Inhoudelijk veranderen de facturen niet, alleen dat er voortaan Joulz op staat. Ze gaan gewoon door met onderhoud, beheer en meten, zoals u dat van ze gewend bent.

Mocht u meer willen weten over de naamswijziging van Stedin Infradiensten, Stedin Meetbedrijf en Joulz Energy Solutions of heeft u een andere vraag voor Joulz? Ze zijn bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur. U kunt ze bereiken via 088 896 33 93 of anders klantenservice@joulz.nl.

Waarom verandert Stedin Meetbedrijf in Joulz?

De Wet Onafhankelijk Netbeheer (WON), ook wel de Splitsingswet genoemd, werd in 2006 ingevoerd. Deze wet beschrijft nadere regels over onafhankelijk netbeheer en is daarmee een aanvulling op de Elektriciteitswet 1998 en de Gaswet. Het verplicht Nederlandse nutsbedrijven vanuit het zogenoemde ‘groepsverbod’ dat productie/levering van energie en het beheer van energienetwerken moeten zijn ondergebracht bij aparte ondernemingen.

Eerder zagen we naamswijzigingen bij Enduris (voorheen Delta Netbedrijf), Fudura (meetbedrijf van Enexis) en Kenter (vroeger Liander meetbedrijf).

Hiermee wordt de Nederlandse energiemarkt steeds meer geliberaliseerd. Het uiteindelijk doel van de overheid is de marktwerking te verbeteren en het bevorderen van de energietransitie.

Voordelen voor u?

Gebruikers worden steeds bewuster gemaakt van de marktwerking en begrijpen dat ze keuzes hebben. De aanbieders kijken beter naar de behoefte van de klant en passen er hun producten en diensten op aan. Gevolg is verder geoptimaliseerde diensten tegen lagere prijzen en betere contractvoorwaarden.

Geen risico’s met levering van gas en elektriciteit

Henk Don, bestuurslid ACM: “De wet onafhankelijk netbeheer bepaalt dat netbeheerders niet langer onderdeel mogen uitmaken van een groep die ook energie levert, produceert of verhandelt. Dat is om te voorkomen dat consumenten en bedrijven het risico lopen geen elektriciteit of gas meer te krijgen als gevolg van risicovolle commerciële activiteiten.”

De voorzieningen van openbaar nut, zoals het energienet, worden door de overheid gereguleerd. Netbeheerders zijn als nutsbedrijf verantwoordelijk voor een veilig, betrouwbaar en betaalbaar energiesysteem, los van de commercie.
EKB Nederland helpt bedrijven en instellingen bij het verkrijgen van inzicht. Op deze manier krijgen verbruikers met grootzakelijke energieaansluitingen een aantal scenario’s en doorrekeningen voorgesteld. EKB Nederland maakt namelijk een rapport van uw huidige energiesituatie en zet deze af tegen de behoefte. Hiermee kunt u zowel energie als kosten besparen!

Wilt u het maximale rendement uit uw energiemanagement halen? Lees dan hier verder en bepaal samen met ons uw doelstellingen!

terug naar het artikel-overzicht
Hoger energierendement?

Met deze whitepaper kun je:

  • Meer inzicht in energieverbruik
  • Optimale energiestrategie
  • Bespaar onnodige kosten
  • Volledige ontzorging