EKB Nederland Meerheide 100R 5521 DX Eersel 0497 87 00 13 info@ekbnederland.nl
Maak een afspraak met EKB

Onafhankelijkheid my ass! (#jeuk #pukkels #vlekken)

Geen idee hoe het aan de andere kant van de ether gesteld is, maar aan deze kant beginnen we aardig jeuk, pukkels en vlekken te krijgen van al die onafhankelijke adviseurs! Vooral in onze energiebranche zijn er veel energieadviseurs, -specialisten en -intermediars die roepen onafhankelijk te zijn (terwijl de meesten zich laten leiden door allerlei bonusregelingen vanuit het afvoerputje van energie-aanbieders). Nou, succes ermee!

Ook op zoek naar een onafhankelijke energieadviseur, dan lekker verder Googlen… Want als het gaat om de keuzes die EKB Nederland maakt voor een partnership met energieleveranciers, dan zijn wij in ieder geval niet onafhankelijk!

Huh, een bureau dat NIET(!) onafhankelijk is… Hoe zit dat dan precies?

Tja, hoe lullen we ons hier nou uit? Het zit als volgt: we acteren al jaren in de energiebranche en merkten al snel dat al die energiereuzen niet uitblinken in service en klantgerichtheid! Sterker nog…

Het zijn bijna allemaal logge, onbenaderbare en reusachtige zeecontainers, waarbij de gemiddelde callcenter-agent geen f*#k te zeggen heeft en het ‘ik-moet-daar-een-plasje-over-doen-management’ in een ivoren toren van de ene naar de andere oeverloze vergadering spurt om tot een volgende fancy Tv-spot (ja, dat doen ze wel goed!) te komen.

Hier zit het probleem! (als je alleen ‘koppen snelt’ dan ff bovenstaande lezen)

Want onze klanten kiezen bewust voor een samenwerking met EKB Nederland vanwege het feit dat we zo klantgericht zijn (ja, echt! Bel ze gerust op om het na te vragen https://ekbnederland.nl/cases-referenties/). Klantgericht zijn dat willen we ook graag, want om maar in hotemetoten-taal te spreken: dat is onze missie, daartoe zijn wij op aarde (poeh poeh)!

Onze klanten hebben een specifieke behoefte op energiegebied en wij helpen ze graag op een klantgerichte en pro-actieve wijze, dat vinden wij nou eenmaal leuk! Het risico bij een onafhankelijke tender bij alle energie-aanbieders, is dat we een leverancier uit de hoge hoed krijgen met de klantgerichtheid van een schoenzool!

Om die reden doen we dat dus niet bij EKB Nederland! Niks onafhankelijkheid, elimineren die crap en het kaf van het koren aan de voorkant al scheiden.

Niks onafhankelijkheid, wij doen alleen zaken met ‘het koren’

Gelukkig is er goed nieuws! Ook in energieland zijn er leveranciers die wél uitblinken in klantgerichtheid, en u raadt het al: met die bedrijven doen we graag zaken. Scherp op de inhoud, met het mes tussen de tanden tijdens de onderhandelingen, maar wel met wederzijds respect, mild op de relatie en oog voor het partnership!

Proef op de spreekwoordelijke som…

Jaja, voor het plaatsen van deze blog natuurlijk ook ff ‘EKB Nederland’ in combinatie met ‘onafhankelijk’ door de Google-motor gehaald en wat blijkt… Shit, toch wel een aantal hits! Maar gelukkig geen over ‘onafhankelijk met betrekking tot alle energie-reuzen’. Mazzel! Immers, practice what you preach.

Waar komen die ‘EKB Nederland-onafhankelijk-hits’ dan wel vandaan?

Nou, dat is vrij simpel uit te leggen. Namelijk dat relaties van ons mogen verwachten dat we ze onafhankelijk en onvoorwaardelijk adviseren conform hún behoefte en specifieke situatie! Voegen we geen waarde toe, lekker geen zaken doen dan. Zitten we beide niet op te wachten, ook dat is onafhankelijkheid!

Mocht je nog geïnteresseerd zijn in onze ‘Bla-Bla-verhalen’ over onafhankelijkheid, gemakshalve heb ik de Google-hits op een rijtje gezet. Have fun!

https://ekbnederland.nl/over-ekb-nederland/

https://ekbnederland.nl/energiemanagement/

https://ekbnederland.nl/energie-vraagstukken/energietransitie/

https://ekbnederland.nl/energiedoelstellingen/

terug naar het artikel-overzicht