EKB Nederland Meerheide 100R 5521 DX Eersel 0497 87 00 13 info@ekbnederland.nl
Maak een afspraak met EKB

Essent klanten speelbal van grote energie reuzen?

Je bent zakelijke klant bij Essent en hoort opeens dat je ‘verkocht bent’ aan Eneco. Leuk hoor, dat al die grote energiemaatschappijen elkaars klanten steeds overnemen, maar wat betekent dat nu eigenlijk voor jou als zakelijke klant bij Essent?

  • En gaat zo’n overname voor jou als zakelijke klant wel helemaal goed?
  • Betaal ik dadelijk niet ineens teveel voor mijn energie?
  • En worden alle contractvoorwaarden wel op een juiste manier overgenomen?
  • En hoe zit het met die alom bekende en beruchte kleine lettertjes?

Terechte vragen, zo is uit ervaringen van eerdere overnames gebleken!
Want nee, dat gaat niet altijd even soepel en goed.

Gerenommeerde energiemaatschappijen

Essent en Eneco zijn gerenommeerde energiemaatschappijen, dat zeker. En bij dergelijke overname-projecten is het gebruikelijk dat ze die uiterst zorgvuldig uitvoeren. Meestal gaat dit gepaard met de inhuur van allerlei interim-hotemetoten om ‘de integratie te managen’.

Voorkom een (plots) hoge energierekening!

Toch hebben we in het verleden gezien dat dergelijke overname-processen gepaard kunnen gaan met de nodige fouten en risico’s en eindklanten daarvan de dupe worden.

Dat je als zakelijke eindklant plots geconfronteerd wordt met hogere energiekosten dan voorheen. Ineens betaal je toch vastrecht voor de energielevering, is de contractduur plots opgerekt, tarieven die niet kloppen of facturen die niet correct zijn.

Het is als zakelijke klant van Essent belangrijk om deze zaken zelf dus ook even goed te checken, daarmee voorkom je mogelijk dat je voor de resterende contractperiode onnodig geld in de grote-energie-reuzen-put aan het gooien bent.

Kortom: vertrouwen hebben in de zorgvuldigheid van Essent en Eneco is heel goed, controle of het allemaal ook daadwerkelijk klopt is nóg beter!

Hulp bij nodig? Bel ons gerust!

terug naar het artikel-overzicht
Essent-klant en vragen over de overname door Eneco?
Essent-klant en vragen over de overname door Eneco?

Coen van Hulst
Energie expert