EKB Nederland Meerheide 100R 5521 DX Eersel 0497 87 00 13 info@ekbnederland.nl
Maak een afspraak met EKB

SDE+-projecten krijgen uitstel wegens corona

Momenteel kunnen projecten met een SDE+-beschikking door corona niet tijdig gerealiseerd worden. Daarom is besloten dat SDE+-projecten die in 2020 gebouwd hadden moeten worden om aanspraak te maken op SDE+-subsidie een jaar uitstel kunnen krijgen.

Door onder andere langere levertijden voor benodigde materialen, een gebrek aan arbeidskracht of een gebrek aan transportcapaciteit kan er sprake zijn van vertraging op deze projecten. Daarom heeft minister Eric Wiebes besloten om projecten met een realisatietermijn in 2020 één jaar ontheffing te geven. Wel is de voorwaarde van deze ontheffing dat projecten binnen dat extra jaar naar verwachting kunnen worden gerealiseerd.

Ontheffing aanvragen

Projecten die willen profiteren van de ontheffing zullen zelf bij RVO moeten aanvragen en verklaren dat de realisatie binnen één jaar mogelijk is. De aanvraag dient via sde@rvo.nl ingediend te worden. Hierbij moet dan wel het SDE-projectnummer vermeld worden.

SDE+-projecten – wat kunnen wij betekenen?

Een voorbeeld van een SDE+-project is de aanbesteding van 1900 zonnepanelen op het dak van vanRijsingengreen (voorheen Van Rijsingen Groep).

Bekijk hier de video waarin wordt verteld wat EKB Nederland heeft betekend in dit project:

Ondersteuning nodig?

Ben jij bezig met een SDE+-project of ben je benieuwd welke mogelijkheden er voor jou zijn? Wij bieden ondersteuning van begin tot eind.

terug naar het artikel-overzicht