EKB Nederland Meerheide 100R 5521 DX Eersel 0497 87 00 13 info@ekbnederland.nl
Maak een afspraak met EKB

*UPDATE* Uitstel betaling EB en ODE wordt met drie maanden verlengd bij Eneco

In ons blogbericht ‘Betalingsuitstel Energiebelasting en Opslag Duurzame Energie’ kun je lezen over de (steun)maatregel die de overheid heeft ingevoerd naar aanleiding  van de coronacrisis.

In het kort

De energieleverancier had vanaf april de keuze om de Energiebelasting (EB) en Opslag Duurzame Energie (ODE) over de maanden april, mei en juni 2020 later in rekening te brengen dan dat gebruikelijk is. Deze kosten zouden in oktober 2020 alsnog in rekening worden gebracht, met de mogelijkheid dat deze termijn opgeschoven zou kunnen worden indien de coronacrisis langer zou duren.

Wat houdt de verlenging in?

Het Ministerie van Financiën heeft besloten dat de regeling met drie maanden verlengd wordt, wat inhoudt dat de betaling van EB en ODE en de btw hierover voor de leveringsmaanden april tot en met september 2020 uitgesteld mag worden.

De steunmaatregel geldt voor grootverbruikaansluitingen die maandelijks een factuur ontvangen van hun energieleverancier met daarop het werkelijk afgenomen verbruik. De maatregel geldt helaas niet voor kleinverbruikaansluitingen die op basis van voorschotten worden afgerekend.

Wel worden de overige kosten nog gefactureerd zoals gebruikelijk en zal door middel van een eenmalige factuur in december 2020 de EB en ODE alsnog in rekening worden gebracht.

Moet ik nu nog iets doen?

Nee, je hoeft (in principe) niets te doen! De oorspronkelijke maatregel is automatisch ingegaan in april bij de leveranciers die hier voor gekozen hebben en dit betekent ook dat deze verlenging automatisch wordt doorgevoerd bij Eneco.

Iets niet duidelijk? Neem contact met ons op!

Iedere energieleverancier is vrij om de regeling uit te voeren die het beste bij hun administratie past. Heb je vragen over het uitstel of over de verlenging, dan helpen wij jou graag verder.

terug naar het artikel-overzicht