EKB Nederland Meerheide 100R 5521 DX Eersel 0497 87 00 13 info@ekbnederland.nl
Maak een afspraak met EKB

Duurzaamheid binnen EKB

Duurzaamheid als agendapunt

Het zal niet verbazen: binnen onze organisatie staat duurzaamheid ook structureel op de agenda. Bij EKB Nederland zijn we ons bewust van de impact van energieverbruik en investeren we graag in duurzaamheid, zeker als die investeringen ook nog eens een mooi rendement opleveren.

Led biedt verlichting

Inmiddels is het alweer jaren geleden dat we ervoor gekozen hebben om alle conventionele verlichting te vervangen door duurzame Led-verlichting. Hiermee voldoen we aan de eisen die het RVO aan ons stelt, dragen we een steentje bij aan een duurzamere toekomst en hebben we ons energieverbruik flink weten te reduceren. Pure winst dus! Bovendien is de kwaliteit van de verlichting ook nog eens toegenomen, dat is wel zo prettig als we achter ons bureau keihard aan het werk zijn voor onze opdrachtgevers!

Energiezuinige installaties

In het voorjaar van 2020 is ons pand grondig verbouwd. Dit moment hebben we niet alleen aangegrepen om een huiselijke, toegankelijke en gemoedelijke sfeer te creëren die goed bij ons past, maar hebben we er ook direct voor gekozen om het gebouwbeheersysteem te vervangen door een duurzamere oplossing. Zo maken we gebruik van een warmte-terugwinsysteem en is er een nieuwe warmtepomp geplaatst. Goed bezig, al zeggen we het zelf…

Oog voor detail

Naast de ‘harde criteria’ die we hebben aangepakt, hebben we van nature allemaal oog voor het voorkomen van energieverspilling. Dit betekent dat medewerkers van EKB bewust omgaan met energie en het milieu. Met regelmaat fietsend naar kantoor, deuren niet onnodig open laten staan, afval scheiden waar mogelijk en ruimtes voorzien van bewegingssensoren zijn daar concrete voorbeelden van.

Compenseren kun je leren

Als je energie verbruikt, dan is er sprake van CO2-uitstoot. Uiteraard kun je die uitstoot compenseren door duurzaam in te kopen (elektra) of boscompensatie te realiseren (gas). Door de genomen energiebesparende maatregelen verbruikt EKB nauwelijks nog energie. Daarom hebben we ervoor gekozen om – bij wijze van statement – standaard 10% over te compenseren als onze opdrachtgevers kiezen voor boscompensatie via het EKB-Smart Forest Project. Lees hier alles over ons EKB-Smart Forest Project.

Energieregistratie- en Bewaking Systeem (EBS)

Voor het online monitoren van het energieverbruik en ter controle op juiste instellingen van de gebouwgebonden installaties van ons pand, maken we gebruik van het EKB Nederland-EBS. Dit systeem is een verplichte maatregel vanuit het RVO en helpt ons om inzicht te houden in onze verbruikersdata. De implementatie hiervan leidt doorgaans tot zo’n 7% energiereductie, mooi toch?

Ook tips nodig voor het verder verduurzamen van jouw bedrijfspand? Vol passie helpen we daar graag bij!