EKB Nederland Meerheide 100R 5521 DX Eersel 0497 87 00 13 info@ekbnederland.nl
Maak een afspraak met EKB

Inkoopstrategie

Wie de kunst van energie inkoop verstaat, boekt geweldige resultaten!

Het belang van energie inkoop wordt door veel bedrijven onderschat, terwijl de resultaten voor grootverbruikers en multisites aantoonbaar beter zijn bij een optimale inkoopstrategie voor energie. Bedenk voor het inkopen van energie daarom goed welke inkoopstrategie u het beste kunt toepassen.

EKB Nederland is van mening dat een effectieve energie-inkoopstrategie naadloos moet aansluiten op uw bedrijfsstrategie. Om die vertaalslag optimaal te maken is het inschakelen van een expert voor energie inkoop advies een absolute must. Onze experts helpen u graag bij het samenstellen van de ideale inkoopstrategie die aansluit bij uw bedrijfsspecifieke situatie!

Verlaag direct de energiekosten van uw organisatie!

In ons gratis stappenplan energiekosten besparen leest u hoe uw bedrijf eenvoudig kan bezuinigen.

 • Leveringskosten reduceren
 • Netwerkkosten beperken
 • Energiebelasting en heffingen verlagen
 • Gegarandeerde kostenbesparing

Van welke factoren is energie inkoop afhankelijk?

Energie is een beursproduct en de totstandkoming van beurstarieven is van vele factoren afhankelijk. De inkoopprijs van energie is o.a. afhankelijk van de volgende factoren:

 • Beurstarieven
 • Hoeveelheid opwekking uit duurzame energiebronnen
 • Onbalans op het energienet
 • Macro-omstandigheden in energie producerende landen

Door de afhankelijkheid van deze factoren zijn de energietarieven continue in ontwikkeling en uitermate turbulent. Dit brengt kansen én risico’s met zich mee! Met een doordachte inkoopstrategie benut u de kansen zo optimaal mogelijk en dekt u de risico’s af met risicobeperkende maatregelen.

Welke energie-inkoopstrategie past bij uw organisatie?

De vraag welke strategie voor energie inkoop het beste past bij uw organisatie is niet eenduidig te beantwoorden. Hiervoor is een uitgebreide analyse noodzakelijk. Om de juiste inkoopstrategie te bepalen beantwoorden we graag, samen met u, de volgende vragen:

 • Wat is de bedrijfsstrategie voor de komende jaren?
 • Welk energie-inkoopbeleid past daar het beste bij?
 • Wat voor inkoopscenario’s zijn binnen dit beleid een optie?
 • Welke risico’s en risicobeperkende maatregelen brengt ieder scenario met zich mee?
 • Hoe vertaal ik dit naar een wensen- en eisenpakket in de aanvraag?
 • Op welke energiebeurs wens ik mijn energie in te kopen?
 • Hoe ga ik de ontwikkelingen op deze beurzen volgen?
 • Voor welke termijn ga ik de energie inkopen?
 • Koop ik energie direct in of spreid ik de energie inkoop?
 • Hoe selecteer ik een energiemaatschappij die bij mijn wensen, eisen en energie-inkoopstrategie past?

Kortom: er zijn vele facetten die voorafgaand aan de inkoop van energie een belangrijke rol spelen en die het succes, resultaat en kosten van uw energie inkoop bepalen

Wat onze klanten zeggen!
''Prettig om een expert te hebben die ons bijstaat en ervoor heeft gezorgd dat onze energiecase optimaal is ingericht en ingericht blijft ' '

Frans-Jozef Maas | CEO van IGO-POST

Wat onze klanten zeggen!

Wat levert een effectieve energie-inkoopstrategie op?

Strategische inkoop van energie is een vertaalslag van uw bedrijfsstrategie, of zou dat in ieder geval moeten zijn. Wanneer hiervan geen sprake is, constateert EKB Nederland dat er vaak sprake is van onoverzichtelijkheid en onnodige kosten. Terwijl een goed doordachte strategie voor energie inkoop, passend bij uw organisatie, er juist voor zorgt dat de energiekosten beheersbaar en budgetteerbaar zijn en de resultaten u in positieve zin verrassen.

Waar is een inkoopstrategie nog meer goed voor? Als u energie koopt, dan is dat meestal geen activiteit die u frequent uitvoert. Terwijl de complexiteit van de inkoop van energie juist zeer groot is. Vooraf bepaalde strategische uitgangspunten laten u niet verleiden om snel een contract af te sluiten, maar juist een contract af te sluiten dat aansluit bij de gekozen strategie. Ook als dit proces wat langer duurt dan aanvankelijk gedacht.

Onze toegevoegde waarde: energie inkoop advies van experts

Natuurlijk kan EKB Nederland een rol spelen bij de inkoop van uw energie, het is namelijk een onderdeel van onze core-business. Wat een veel belangrijker onderdeel is, is samen met u bepalen welke inkoopstrategie het beste bij uw organisatie past en het uiteindelijke gewenste resultaat behaalt. Dát is de toegevoegde waarde die u van EKB Nederland mag verwachten!

Wij helpen u om te komen tot de juiste strategie én ontzorgen u volledig bij de uitvoering en inkooprealisatie ervan. Wilt u hier meer over weten? Wij maken graag een afspraak om met u te sparren over uw energiecasus!

Samen uw optimale inkoopstrategie bepalen?
Samen uw optimale inkoopstrategie bepalen?

Kevin Peters
Directeur